Kruipruimte isoleren
 
 

Zelf de kruipruimte isoleren

Ongeveer 10 tot 15% van de warmte verlaat uw huis via de vloer en uw kruipruimte. Vroeger werd de kruipruimte nooit geïsoleerd, maar dat betekend niet dat het helpt om uw woning warm te houden. De grond zelf is vaak erg koud, waardoor uw voeten ook koud worden, maar hoe lost u dit probleem op zonder ongedierte te krijgen of schimmelvorming? Het antwoord is door op de juiste manier te isoleren. Kruipruimte-isolatie kan namelijk worden aangebracht in een kruipruimte met een hoogte van minimaal 20 cm.

Voordelen

Een belangrijk voordeel van kruipruimte-isolatie is dat uw vloer en woning warmer zal worden. Uw woning verliest op deze manier namelijk minder warmte door de kruipruimte en er komt ook minder kou door uw kruipruimte binnen. Hierdoor zult u veel kosten kunnen besparen, doordat u minder hoeft te stoken. De warmte blijft tenslotte in uw woning. Ook de hoeveelheid luchtvochtigheid zal met de juiste ventilatie in uw isolatie verminderen. Hierdoor zal uw woning minder vochtig zijn.

Stappenplan

  • Controleer de hoogte van uw kruipruimte. Indien de kruipruimte hoger is dan 40 cm, kunt u zelf isolatie plaatsen. Is uw kruipruimte lager dan 40 cm? Bel dan een specialist.
  • Kies na het controleren van de hoogte van uw kruipruimte het materiaal waarmee u wenst te isoleren. Zo kunt u kiezen uit isolatieparels, isolatiematrassen, isolatiechips en nog veel meer.
  • Dan nu de stap die voor elk soort isolatiemateriaal anders is. Het aanbrengen van de isolatie. Lees hiervoor de verpakking goed. Elk soort isolatiemateriaal moet anders worden aangebracht. Zo worden isolatie of thermokussens aangebracht met een nietmachine en moet u EPS korrels tot een bepaalde dikte op in de kruipruimte leggen. Deze dikte is afhankelijk van het soort EPS korrel en de hoogte van uw kruipruimte.

Wat als mijn kruipruimte niet toegankelijk is?

Ook als uw kruipruimte niet toegankelijk is het mogelijk om hem te isoleren. Vaak zal deze isolatie gedeeltelijk zijn en niet helemaal. U kunt de isolatie in dit geval op de ondergrond leggen. Op deze manier heeft u nog steeds een ruimte tussen de isolatie en de vloer en zal het vocht zich onder uw isolatie opstapelen en zo uw vloer droog houden. Vaak worden in deze situatie schelpen, piepschuim EPS of isolatiechips gebruikt. Belangrijk om van deze materialen te weten, is dat ze goedkoper zijn dan de meeste andere isolatiematerialen. Echter zult u een dikkere laag moeten aanbrengen aangezien ze niet zo heel erg goed isoleren.

Kruipruimtespecialist

Is uw kruipruimte niet toegankelijk? Of heeft u last van claustrofobie en durft u uw eigen kruipruimte niet voor langere tijd in te gaan? Neem dan contact op met Wavlo Isolatie. De isolatiespecialist adviseert u kosteloos over de mogelijkheden om uw kruipruimte of vloeren te isoleren. Ook voor andere vormen als spouwmuurisolatie kunt u terecht bij isolatiebedrijf Wavlo.

Contactformulier

Comments are closed.